U bent hier  ›Home› 

Het museum Autoworld is een van de grote blikvangers in de Belgische autogeschiedenis. Het museum dat in het hartje van de hoofdstad ligt, in het majestueuze complex van het Jubelpark, getuigt op een boeiende wijze van de enorme evolutie die de autosector gedurende meer dan een eeuw doorgemaakt heeft. Het lag dan ook voor de hand dat FEBIAC, de Belgische Federatie van de Auto- en Tweewielerindustrie, die symbolische plek zou kiezen om er haar educatieve zone onder te brengen, die in de herfst van 2012 ingehuldigd werd.

Als er al een element is dat de autosector kenmerkt, dan is het ongetwijfeld de even snelle als ononderbroken evolutie ervan. Een evolutie die in alle aspecten tot uiting komt: de verbeterde prestaties, het almaar lagere verbruik, het aantrekkelijkere design, de efficiëntere recyclage of nog de zoektocht naar alternatieve oplossingen. Ontwikkelingen waar heel wat Belgische ingenieurs bij betrokken waren – en nog altijd betrokken zijn. < /p>

Als die elementen worden op een ludieke manier uitgewerkt en uitgelegd op de verschillende interactieve palen die in een tunnel met een gedurfde architectuur opgesteld staan. Jongeren en ouderen kunnen er de autowereld met een nieuwe en geamuseerde blik ontdekken. Iedereen in staat stellen om iets bij te leren en zich tegelijk te vermaken – dat was de prioriteit die bij de ontwikkeling van deze ruimte voorop stond.

Gratis toegang

Dankzij FEBIAC en Job on Wheels hebben scholen gratis toegang tot het museum Autoworld (alleen bij een voorafgaande inschrijving op 02/736.41.65). Naast de educatieve zone is er voor schoolgroepen ook een ruimte beschikbaar waar leerkrachten hun studenten bijvoorbeeld speciale lessen kunnen geven.

Meer informatie: www.autoworld.be