News

Ford maakt regen en mooi weer (Video)


Het Duitse Centrum voor milieutests, dat Ford onlangs heeft ingewijd, zal de ingenieurs van het merk in staat stellen om elk weertype te simuleren en voertuigen te testen in de meest extreme omstandigheden uit de hele wereld.

Deze ultramoderne installatie in Keulen, op een boogscheut van de Belgische grens, heeft miljoenen euro's gekost en wordt de meest geavanceerde teststructuur voor auto's in haar soort. Ze bootst niet alleen zonlicht na maar ook sneeuw, regen en windsnelheden tot 250 km/u. Deze weerfabriek zal ook als eerste in staat zijn om hoogten van 5.200 meter te simuleren, evenals een vochtigheidsgraad van 95 procent en extreme temperaturen. Die laatste gaan van -40 °C, zoals men ze vindt in het winterseizoen van Oost-Siberië, tot +55 °C, een temperatuur die dicht aanleunt bij de hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde.


Tot negen voertuigen tegelijk getest

Het centrum, dat tegen volgend jaar volledig operationeel moet zijn, biedt ingenieurs de mogelijkheid om tot negen voertuigen tegelijk te testen om niet alleen hun comfort, veiligheid en operationele capaciteiten te evalueren maar ook hun elektrische prestaties, remmen, airconditioning en sleepinrichting te testen.
De nieuwe installatie zal een oppervlakte van 5.500 vierkante meter bedekken en omvat twee windtunnels, een hoogtelabo en vier testkamers met temperatuurregeling. De structuur leent zich ook voor tests met het uitgebreide Ford Performance-gamma, dat onder meer de Focus RS, Focus ST en Ford Mustang omvat. Zij kunnen worden blootgesteld aan hogere windsnelheden en kunnen worden getest met verschillende wielen en transmissies, van voor- en achterwielaandrijving tot vierwielaandrijving.

Reis rond de wereld van de moeilijke wegomstandigheden

Zoals bekend heeft Ford ook een testcentrum in Lommel (België) waar auto's worden onderworpen aan hun grootste nachtmerrie: een slopend circuit waar enkele van de slechtste wegen van onze planeet nauwkeurig zijn nagemaakt. Daarnaast omvat het testcentrum een atelier voor zijwindtests, alsook baden met zout water en modder. De wagens van het merk worden regelmatig onderworpen aan reële duurzaamheidstests die kunnen oplopen tot 5,5 miljoen kilometer en die enkele van de meest veeleisende locaties kunnen omvatten, van de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten tot de noordpoolcirkel of de Grossglockner-col in de Oostenrijkse Alpen.