News

Renault verbetert autonoom rijden


De Renault-groep kondigt aan een systeem voor autonoom rijden te hebben ontwikkeld dat onvoorziene omstandigheden het hoofd kan bieden. Voor het eerst werd een uitwijkmanoeuvre gerealiseerd met dezelfde slaagkans als manoeuvres uitgevoerd door professionele piloten. Die piloten, die tot de wereldtop behoren, dienden als inspiratie en referentie voor het Renault Open Innovation Lab, gevestigd in Silicon Valley. Dit Californische laboratorium maakt deel uit van de onderzoekscentra die wereldwijd werden opgericht in het kader van de Allianties met Nissan en Mitsubishi.


“Binnen de Renault-groep hebben we ons als doel gesteld om marktleider te worden in termen van innovatie dankzij onze producten, onze technologieën en ons design,” verduidelijkt Simon Hougard, Directeur van het Renault Open Innovation Lab in Silicon Valley. “Onze vernieuwingsinspanningen leiden tot de ontwikkeling van geavanceerde autonome rijhulptechnologieën die onze klanten het vertrouwen geven om het rijden over te laten aan de auto en hun ritten veiliger en comfortabeler te laten verlopen.”

De vooruitgang die door het merk met de ruit wordt aangekondigd, is geïnspireerd door en gebaseerd op de vaardigheden van professionele piloten en vervolledigen de verwezenlijkingen van Renault op het gebied van rijhulp- en veiligheidssystemen in de auto. Ze vormen een belangrijke stap op de weg naar autonoom rijdende auto’s die de veiligheid verhogen.

Renault steekt niet onder stoelen of banken dat het als een van de eerste constructeurs op grote schaal ‘Mind Off’-systemen wil aanbieden en een vloot autonome voertuigen zonder chauffeur wil uitbouwen. Ter herinnering: het vierde niveau van autonoom rijden, ‘Mind Off’ genoemd, onderscheidt zich door automatisch rijdende auto’s die zichzelf in veiligheid brengen wanneer de mens niet tussenkomt in noodsituaties.

Met deze innovatie profiteert het Franse merk van de kracht van de Alliantie. Tegen 2022 wil Renault naar eigen zeggen meer dan vijftien modellen met verschillende niveaus van autonome rijcapaciteiten aanbieden.