News

Lamborghini Terzo Millennio: de supersportwagen van morgen


Constructeurs kijken graag naar de toekomst en stellen vaak de meest onrealistische concept-cars voor. Dit keer laat Lamborghini zich opmerken met zijn ‘Terzo Millennio’, een auto die ons meteen naar het derde millennium katapulteert (vandaar zijn naam). Zijn verfrissende design straalt sterke emoties uit met zijn duikende en gapende neus, zijn ultrapanoramische voorruit en zijn achteraan verlengde motorkap, maar ook onderhuids getuigt hij van uitzonderlijke technologie. Deze Terzo Millennio wordt namelijk aangedreven door een elektromotor in elk wiel, wat hem automatisch tot een vierwielaandrijver maakt. 

Gezien de bijzonder compacte look van de auto, zou je denken dat hij geen batterijen meezeult. En dat is ook zo want de elektriciteit wordt opgeslagen in het koetswerk, dat volledig is opgebouwd uit koolstofvezel. Het ontbreken van accumulatoren komt uiteraard het gewicht ten goede. In plaats daarvan heeft Lamborghini supercondensatoren geïnstalleerd die actief worden wanneer de bestuurder een hoog acceleratie- of remvermogen vergt.

Een andere troef van Lamborghini’s concept-car, is de koolstofvezelstructuur, die over een zelfhelende functie beschikt. Wanneer het systeem microbarstjes detecteert, gebruikt het een materiaal dat zichzelf kan regenereren. Dat materiaal zou momenteel binnen de Universiteit van Michigan worden ontwikkeld in samenwerking met NASA.

Een mooie vooruitblik op een allesbehalve sombere toekomst.