News

Autosalon 2015


Zoals de traditie het wil, voorziet FEBIAC in het kader van Job On Wheels een stand in Paleis 4, waar alle actieve leerkrachten en docenten uit autogerelateerde opleidingen terechtkunnen voor informatie, opleidingen en recepties. Hieronder bespreken we enkele van de activiteiten die u op de stand zullen worden aangeboden...

U herinnert zich ongetwijfeld de werkplaatsruimte die we tijdens het vorige salon hadden gecreëerd voor de selecties van Skills Belgium. Gesterkt door het succes van deze activiteit, voeren we de werkplaatsruimte dit jaar opnieuw op voor uw studenten, en dat in een nog verbeterde versie. Niet minder dan tien autoconstructeurs zakken in de loop van het salon af naar onze stand om uw studenten en andere salonbezoekers tal van initiatiesessies over hun nieuwste technologieën aan te bieden. De thema's die de constructeurs zullen bespreken aan de hand van hun modellen, worden pas in de komende weken onthuld op de website www.jobonwheels.be maar we kunnen al wel meegeven welke constructeurs aanwezig zullen zijn: Isuzu en Suzuki (op 16/1), Nissan (17/1), Mercedes-Benz (18/1), BMW (19 en 20/1), Volkswagen (21/1), Ford (22/1), Volvo (23/1), Fiat en Jeep (24 en 25/1).

Tussen twee opleidingssessies door ontvangen we u graag in onze receptieruimte voorbehouden aan leerkrachten om u te laten kennismaken met de nieuwe educatieve oplossingen die we u recent ter beschikking hebben gesteld. Onze samenwerking met EDUCAM heeft namelijk geleid tot de lancering van een tweede syllabus, dit keer toegespitst op de 'Polyvalente onderhoudstechnicus', evenals twee nieuwe e-learning-modules op het platform autowebtraining.be, gewijd aan banden en motorsturingen.

We profiteren ook van de gelegenheid om u te laten kennismaken met ons gloednieuwe opleidingsprogramma Train The Trainer. Er was heel wat vraag naar een programma die naam waardig en we kunnen u dan ook met plezier melden dat er in de loop van 2015 een volledig en ambitieus programma van bijscholingen en andere activiteiten zal worden voorgesteld. De lancering van deze cyclus is voorzien voor het komende autosalon en we kijken er al naar uit om het resultaat aan u voor te stellen.