News

Een opleiding, een job, een carrièreswitch? Job On Wheels begeleidt op het Salon al wie van de automobielsector zijn of haar toekomst wil maken.


Tijdens het Auto- en Motorsalon in januari van vorig jaar, werden er op de stand van Job On Wheels sessies ‘job dating’ georganiseerd. Dat waren contactmomenten waarbij bedrijven uit de autobranche zich voorstelden aan al wie op zoek was naar een (nieuwe) job in de autobranche.

Het initiatief kende heel wat succes en weerklank, en daarom heeft FEBIAC het voor deze editie een nieuwe dynamiek gegeven. In samenwerking met 5 partners die gespecialiseerd zijn in recrutering, selectie en beroepsbegeleiding, komt er een permanente opvang en begeleiding voor al wie uitkijkt naar een opleiding en een boeiende job in de automobielsector.

Het zijn de specialisten van VDAB, Bruxelles Formation, FOREM, CarJob en Heiwegen Consultancy die zich geëngageerd hebben om de bezoekers op onze stand te begeleiden in hun zoektocht naar een opleiding en een job in de autosector; die vacatures voorstellen; CV’s verzamelen; en professionele begeleiding aanbieden.

Afspraak in Paleis 4 op de stand Job On Wheels! Die kan je niet missen, op de stand prijkt immers de wereldberoemde DeLorean uit Back to the Future! Of zoals wij het zeggen: jump into your future met Job On Wheels!

Natuurlijk vergeten wij de eigenlijke doelgroep van het project Job On Wheels by FEBIAC niet: onze studenten autotechnieken en hun leerkrachten. Op de stand in paleis 4 organiseren 10 automerken (Isuzu, Suzuki, Nissan, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Ford, Volvo, Fiat en Jeep) elke dag technische workshops die de nieuwste technologieën voor hen aanschouwelijk maken. Specifiek voor leerkrachten autotechnieken bouwen we een teachers lounge, waar zij het volledige pakket aan didactische hulpmiddelen kunnen ontdekken dat Job on Wheels hen – in samenwerking met EDUCAM – aanbiedt: cursussen, didactische oefenpanelen, e-learningmodules en nog veel meer.

Special guest op de stand Job On Wheels tijdens dit salon, is het project Diagnose Car. De essentie en de meerwaarde van Diagnose Car bestaat erin scholen toegang geven tot een variatie van moderne auto’s met netwerktechnologie, diagnoseapparatuur en technische gegevens. Van dit lesmateriaal en –materieel kunnen álle Vlaamse scholen (meer dan 70!) die autotechniek onderwijzen, genieten. De leerkrachten krijgen bovendien opleidingssessies over de wagens en de technologieën die ze in hun school mogen ontvangen. Door deze professionalisering van het onderwijs (via leerkrachten en lesmateriaal) geven we leerlingen de nodige basiscompetenties en blijven scholen bij in een snel evoluerende sector.


UITNODIGING:

Om meer dan 70 Vlaamse scholen van voldoende lesmateriaal te voorzien, is een belangrijke bijdrage nodig van de automobielsector zelf. Invoerdersbedrijven en toeleveranciers verrijken de ‘techno-theek’ van Diagnose Car dan ook regelmatig met nieuwe voertuigen, diagnosetoestellen en veel meer. Zo ook tijdens dit Salon. Op woensdag 21 januari om 11 uur schenken onder andere Dacia, Hyundai, Volvo, Citroën, Peugeot, Renault en BMW extra voertuigen die de komende maanden het project komen verruimen. Wij nodigen u graag uit om dit belangrijke en feestelijke moment mee te maken, te ontdekken wat Job on Wheels voor het onderwijs betekent, en kennis te maken met het unieke project Diagnose Car.

Geeft u ons een seintje via deze link indien u aanwezig wil zijn op dit belangrijke moment voor het automobielonderwijs in Vlaanderen?