News

Rookie Day 2013: lancering van Diagnose Car Vlaanderen


Op 13 september werd een Rookie Day georganiseerd aan de hogeschool Ecole Thomas More / Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Die Rookie Day was een gemeenschappelijk initiatief van de Regionale Technische Centra van Vlaanderen en Job On Wheels, het project voor onderwijssteun dat FEBIAC recent heeft voorgesteld.

 

Deze dag had als doel om het project Diagnose Car Vlaanderen, dat sterk ondersteund wordt door onze organisatie, officieel op gang te trekken en tegelijk het werk van bijna 600 studenten en docenten autotechniek in de kijker te zetten door middel van 29 workshops, gegeven door diverse invoerders en partners.


Ter herinnering: het project Diagnose Car Vlaanderen steunt op een origineel idee van de Regionale Technische Centra (RTC) van de provincie Antwerpen. Het concept steunt op de verzameling van een pool van auto’s en gerichte materialen die met regelmatige intervallen circuleren tussen de verschillende scholen die lid zijn van het project, zodat docenten hun studenten les kunnen geven aan de hand van materialen die perfect bij de tijd zijn.Bij de lancering van Job On Wheels in mei van dit jaar, gaf FEBIAC duidelijk aan het project Diagnose Car te willen uitbreiden van de Provincie naar heel Vlaanderen. Meer dan 48 scholen verdeeld over het hele Vlaamse grondgebied zijn reeds lid geworden van dit initiatief.