News

94e European Motor Show Brussels - Alles weten over opleidingen en werkgelegenheid in de autosector? Kom naar de Patio!


Voor zijn derde editie in het kader van het Autosalon van Brussel wil de stand van Job On Wheels – dit keer gevestigd in de Patio – meer dan ooit de nadruk leggen op autogerelateerde opleidingen en beroepen.

Opleiding
En welk visitekaartje is er beter voor de opleiding dan enkele van de beste – jonge – talenten aan het werk te laten zien in een werkplaats zoals men die vandaag in alle grote autoconcessies vindt? Gesterkt door het succes van editie 2014, zal Job On Wheels de salonbezoekers laten kennismaken met de selectieproeven van skillsbelgium in de categorie 'autotechnicus'. Gedurende de hele looptijd van het salon zal een honderdtal jongeren (de inschrijvingen lopen op dit ogenblik nog) elkaar het vuur aan de schenen leggen in de hoop een ticket voor de Belgische nationale ploeg te bemachtigen en zo hun beroep te verdedigen in het kader van Euroskills 2016 in Göteborg en Worldskills 2017 in Abu Dhabi. Een ambitieuze actie, mogelijk gemaakt dankzij de steun van autoconstructeurs Audi, BMW, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Mini, Opel, Seat en Volkswagen.

Maar ook dankzij de medewerking van de verscheidene opleidingsinstellingen en –organisaties. Tot slot maken ook volgende leveranciers van technisch materieel deze wedstrijd mogelijk: Exxotest, Facom en Proveq.
Parallel met die selectieproeven wordt er een opleidingsdag georganiseerd. Die vindt plaats op dinsdag 19 januari in aanwezigheid van een aantal vertegenwoordigers uit de politieke wereld en de onderwijs- en opleidingswereld. Deze dag zal volledig in het teken staan van drie kernevenementen en de lancering van een reeks EDUCAM-workshops voor leerkrachten en trainers uit de autosector.

Werkgelegenheid
Nadat de bezoekers hebben kunnen kennismaken met de vele opleidingsopportuniteiten die momenteel bestaan in de autosector, kunnen ze terecht in onze job corner, waar Forem, Bruxelles Formation, VDAB, Traxio en Heiwegen Consultancy tal van instrumenten aanbieden om werkaanbiedingen uit de mobiliteitssector te raadplegen. Een niet te missen halte voor iedereen die een (nieuwe) carrière in de mobiliteitssector overweegt.

Animatie
Naast dit al erg rijkelijke programma wil Job On Wheels ook het grote publiek verwennen met een 360°-ervaring. Deze Belgische exclusiviteit plaatst de bezoeker in het midden van een cirkel bestaande uit 64 fototoestellen. Die creëren een instant animatie vanuit elke hoek en dit in de onmiddellijke omgeving van een bolide die rechtstreeks afkomstig is uit de Formula-E, het befaamde kampioenschap voor zuiver elektrische eenzitters. Het wordt beslist een van de topanimaties van het 94e Europese Autosalon van Brussel!