News

Tien jaar opleiding bij Rolls-Royce


Rolls-Royce kondigde enkele dagen geleden aan dat de onderneming in 2016 meer opleidingsplaatsen heeft dan het 'Apprenticeship Programme' sinds de lancering in 2006 ooit heeft gehad. De constructeur biedt maar liefst zeventien plaatsen voor mensen die hun eerste stappen in de autowereld willen zetten onder auspiciën van de 'Spirit of Ecstacy'.
Het opleidingsprogramma van Rolls-Royce biedt jongeren tussen 16 en 24 de kans om een opleiding te volgen in de prestigieuze omgeving van de fabriek van Goodwood, die in het begin van de jaren 2000 werd geopend toen het merk van Charles Rolls en Henry Royce deel werd van de BMW-groep. De formule van de Britse constructeur wisselt stages in de fabriek zelf af met een theoretische opleiding in de vorm van hoorcolleges in samenwerking met verscheidene colleges uit de streek.
Het zal niemand verbazen dat de selectieprocedure tot in de puntjes werd uitgekiend om de beste kandidaten op te sporen. Je komt niet als leerling binnen bij Rolls-Royce 'omdat je niets beters te doen hebt'. Dat spreekt voor zich. De opleidingsplaatsen laten jongeren kennismaken met verscheidene vakgebieden en geeft hen de kans om hun beroep te leren van enkele van 's werelds beste vaklui, of het nu gaat om hout- of lederbewerking of om lakwerk, engineering of assemblage. Sinds 2006 namen al meer dan honderd jongeren deel aan het 'Apprenticeship Programme' van Rolls-Royce en kregen verscheidene van hen een contract aangeboden na hun opleiding.
Thorsten Müller-Ötvös, de grote baas van Rolls-Royce Motorcars, verheugt zich elk jaar weer op de komst van jongeren in de onderneming die hij leidt. "Ik ben verheugd dat ons 'Apprenticeship Programme' reeds tien kaarsjes mag uitblazen. Het vormt een mijlpaal in de geschiedenis van onze onderneming. We stellen alles in het werk om nieuwe talenten aan te trekken en zijn trots in 2016 een recordaantal leerlingen te mogen ontvangen in Goodwood.
Behalve de studenten van dit opleidingsprogramma doet Rolls-Royce ook een beroep op studenten van Britse en buitenlandse universiteiten. Die jongeren krijgen een contract van zes tot twaalf maanden en de rekrutering voor 2016 loopt momenteel als een trein.
Jongeren die goed Engels spreken (helaas, Frans of Nederlands wordt nog niet gesproken bij Rolls-Royce) en die hun vak willen leren bij een autobouwer van het allerhoogste niveau, kunnen zich nog tot 29 februari 2016 kandidaat stellen op www.rolls-roycemotorcars.com/careers.