News

Nieuwe technologieën : Toekomstige prioritaire aandrijfsystemen van Opel


Nauwelijks twee jaar na de eerste steenlegging is het nieuwe en ultramoderne Global Propulsion Systems Center, gevestigd in de zetel van Opel in Rüsselsheim, klaar om de deuren te openen. Volker Bouffier, minister-president van de deelstaat Hessen, woonde de officiële inwijdingsceremonie bij en profiteerde van de gelegenheid om dit indrukwekkende nieuwe complex van dichtbij te bewonderen.

In deze gebouwen met een oppervlakte van ongeveer 36.000 vierkante meter zullen 800 ingenieurs en technici de aandrijfsystemen van de toekomst ontwikkelen. Het complex bestaat uit een technologisch centrum en kantoren en beschikt ook over 45 testbanken van de jongste generatie.

De 210 miljoen euro die Opel investeerde in het Global Propulsion Systems Center vertegenwoordigen de grootste vastgoedinvestering in Rüsselsheim sinds de nieuwe productievestiging in 2002 werd ingewijd.


"Het nieuwe Global Propulsion Systems Center wordt vanaf nu een internationaal expertisecentrum op het gebied van mobiliteit. Hier zullen producten, concepten en oplossingen worden ontwikkeld voor gebruik in de hele wereld. De oprichting van dit nieuwe centrum zet die toonaangevende rol nog extra kracht bij. De investering die Opel hier heeft uitgevoerd, bevestigt het vertrouwen van het merk in Rüsselsheim en ik ben uitermate tevreden dat de constructeur hier zal voortbouwen aan de toekomst," verklaarde de minister-president.

Deze nieuwe realisatie kadert in een investering van 230 miljoen euro in nieuwe technische installaties voor het International Technical Development Center (ITDC) en het Development Center van Rodgau-Dudenhofen. 

De vestiging werd geïntegreerd in het technologische structuur van GM Global Propulsion Systems. Aangezien de gebruikte methodes en testsoftware op internationaal niveau worden geharmoniseerd, kunnen de resultaten optimaal geanalyseerd en benut worden. Een mooi instrument dat niet alleen Opel maar ook al zijn internationale filialen ten goede zal komen.